Subscribe for Email Updates

Add a descriptive message telling what your visitor is signing up for here.

Marketing by
Postanite licenciran osebni trener ter pridobite celovito znanje in konkurečno prednost s tečajem AFP osebni trener
Pridobi neomejen dostop do AFP spletnih seminarjev & delavnic na področju osebnega trenerstva in prehranskega svetovanja, kot član AFP spletne akademije dostopaj do VIP ekskluzivne podporne skupine in pridobi bogato znanje & izkušnje za uspešno delo s svojimi strankami
AFP SPLETNA AKADEMIJA
AFP spletna akademija zagotavlja AFP profesionalcem, po uspešno zaključenem usposabljanju, dopolnjevanje in nadgrajevanje znanja na področju osebnega trenerstva in prehranskega svetovanja.
AFP SPLETNA AKADEMIJA
AFP spletna akademija zagotavlja AFP profesionalcem, po uspešno zaključenem usposabljanju, dopolnjevanje in nadgrajevanje znanja na področju osebnega trenerstva in prehranskega svetovanja.
Specializirani spletni seminarji na področju osebnega trenerstva in prehranskega svetovanja
Nadgradite svoje znanje s pomočjo specializiranih spletnih seminarjev, ki obravnavajo napredne tematike s področja vadbe in prehranskega svetovanja skladno z najnovešjimi dognanji in raziskavami.
Baza znanja za reševanje izzivov s katerimi se bodo vaše stranke soočale
AFP spletna akademija omogoča strokovno in hitro reševanje izzivov v praksi s katerimi se bodo vaše stranke srečevale. Seminarji vsebujejo praktične napotke za vsako tematiko, ki jo obravnavajo. 
Napredni sistem študija na daljavo - 24/7 dostop do spletnih vsebin
Do vsebin AFP spletne akademije lahko dostopate od kjerkoli in kadarkoli. Spletni seminarji so popolnoma prilagojeni vašim obveznostim - zato lahko pridobivate znanje in izkušnje skladno s svojim urnikom.
Najnovejše fitnes in velnes informacije ter orodja
za uspešno kariero
AFP spletna akademija je zasnovana tako, da opremi AFP profesionalce z najnovejšimi in aktualnimi dognanji na področju osebnega trenerstva in prehranskega svetovanja za ohranjanje in nadgradnjo dela na profesionalnem nivoju.
Najnovejše fitnes in velnes informacije ter orodja za uspešno kariero
AFP spletna akademija je zasnovana tako, da opremi AFP profesionalce z najnovejšimi in aktualnimi dognanji na področju osebnega trenerstva in prehranskega svetovanja za ohranjanje in nadgradnjo dela na profesionalnem nivoju.
MODULI IN Vsebina afp spletne akademije
SEMINAR 1: Ramenski obroč ter kako preprečiti ali sanirati poškodbe

V spletnem seminarju boste spoznali, da je ramenski obroč najbolj izpostavljen poškodbam v vadbenem okolju. Najpogostejši razlogi za poškodbe pa so nepravilna tehnična izvedba vaj, slaba mobilnost in stabilnost ramenskega obroča, obrabne spremembe zaradi napačnega treninga in šibke mišice rotatorne manšete.

V večini primerov je za preventivo pred nastankom poškodb dovolj, da se v vadbeni program vključijo vaje, ki krepijo mišice in mehko tkivo, ki obdaja ramenski oboroč. Predpogoj za preventivo je pravilna tehnična izvedba vaj in da se vaje izvajajo kontinuirano, zelo pomembno pa je tudi vključevanje vaj za izboljšanje gibljivosti ramesnkega sklepa in ramenskega obroča v vadbeni program.

S spletnim seminarjem boste pridobili celovito znanje o ramenskem obroču, kar vam bo omogočilo varno in učinkovitejšo vadbo ter preprečilo nastanek poškodb pri vaših strankah.

SEMINAR 2: Hujšanje brez jojo učinka in kratkoročnih diet

V spletnem seminarju boste spoznali, da veliko nasvetov o prehrani ne zajame bistvenega razloga, ki posameznikom onemogoča izgubo ali povečanje telesne teže. Aktualni pristopi so preveč agresivni in povzročajo psihološko obremenitev posamezniku.

S spletnim seminarjem boste spoznali strategije za uravnavanje telesne teže, ki jih lahko uporabite pri vaših strankah. Poleg tega pa boste spoznali tudi celovite prehranske strategije za preprečevanje t.i. Jojo učinka in slabost ter dolgoročno neučinkovitost drastičnih (prekomerno energijsko omejenih ali nizko kaloričnih) diet.

SEMINAR 3: Funkcionalno telesno središče in vaje, ki preprečujejo oziroma lajšajo bolečine v križu

V spletnem seminarju boste spoznali, da je močno in vzdržljivo telesno središče ključnega pomena pri vadbi z zunanjo obremenitvijo in pri preprečevanju bolečin povezanih s sedečim načinom življenja.

Globoke mišice trupa oziroma notranja enota je večinoma zapostavljene pri rekreativni obliki vadbe oziroma se v vadbenem programu obremenijo napačno, neučinkovito ali pa se sploh ne obremenijo.

S spletnim seminarjem boste pridobili vpogled v pomembnost vključevanja vadbe za telesno središče v vadbeni program. Spletni seminar vključuje tudi vaje z lastnim telesom in manjšimi pripomočki, ki bodo pozitivno vplivale na moč in vzdržljivost telesnega središča brez bolečin v ledvenem delu hrbtenice, ki se pojavijo ob nepravilni izvedbi.

SEMINAR 4: Prehrana pri hipotiroidizmu

V spletnem seminarju boste spoznali, da je hipotiriodizem vedno bolj pogosta bolezen. Hipotiroidizem ali hipotiroza pomeni premajhno aktivnost žleze ščitnice, zaradi česar le-ta ne izloča dovolj ščitničnega hormona. 

Vzrok za to je lahko okvara v samem delovanju žleze ščitnice. lahko pa je razlog tudi da ščitnica iz možganov ne prejema ustreznega sporočila, ki bi omogočilo dovoljšno količino proizvodnje ščitničnega hormona.

V primeru hipotiriodizma sistemi v organizmu delujejo počasneje, ena izmed najpomembnejših stvari za lajšanje simptomov pa je dobro zastavljen prehranski načrt.

S spletnim seminarjem boste spoznali razloge za nastanek bolezni, simptome bolezni in ključne aspekte za sestavo prehranskega načrta, ki bo pripomogel pri lajšanju simptomov.

SEMINAR 5: Prehrana pri pogostih prebavnih težavah

V spletnem seminarju boste spoznali, da so prebavne težave vedno bolj pogost pojav pri neustreznem prehranjevanju. Bolečine v trebuhu so navadno posledica nepravilne kombinacije živil, vplivajo pa na delovanje posameznika v vsakodnevnem življenju, povzročajo neprijetnosti in nelagodnost. 

S spletnim seminarjem boste spoznali, da je ključnega pomena poznavanje živil, ki lahko povzročajo napihnjenost in bolečine ter kako sestaviti prehranski načrt, ki bo preprečil pojav pogostih prebavnih težav. Spletni seminar vsebuje vzroke za nastanek napihnjenosti, praktične nasvete za odpravo le-teh in celoten postopek sestave prehranskega načrta pri omenjenih težavah.

SEMINAR 6: Ketogena dieta

V spletnem seminarju boste spoznali, da je ketogena dieta v zadnjem času pridobila na popularnosti tako v medijih kot v medicinski stroki. 

V medijih pogosto zasledimo objave o povezavi ketogene diete z izgubo odvečne telesne teže, medtem ko se medicinska in prehranska stroka osredotoča na klinično uporabo same diete, saj se je dieta izkazala za pozitivno v boju s trdovratno epilepsijo.

V zadnjem času pa se raziskovalci osredotočajo tudi na uporabo ketogene diete pri nadzorovanju sladkorne bolezni ali diabetesa tipa 2 ter pri nevroloških bolezni.

S spletnim seminarjem boste spoznali različne uporabe ketogene diete, prav tako pa boste spoznali tudi različne študije, ki se trenutno ukvarjajo s tem področjem.

SEMINAR 7: Klinična prehrana

V spletnem seminarju boste spoznali, da je klinična prehrana pomembna komponenta klinične medicine ter tudi preventive bolezni in podpore vsesplošnega zdravja.

Spoznali boste, da so cilji klinične prehrane:

 • preprečevanje pomanjkanja hranilnih snovi, 
 • izboljšanje prehranskega statusa posakeznika in 
 • vzdrževanje funkcionalnosti organizma. 

Prehranski načrt ali jedilnik pa mora biti prilagojen vrsti obolenja ali stanja, navadam in željam posameznika ter samostojnosti posameznika pri hranjenju.

S spletnim seminarjem boste spoznali področje klinične prehrane, ki je močno povezano z nastankom, razvojem in zdravljenjem kroničnih nenalezljivih bolezni.

SEMINAR 8: Vadba samo-sproščanja

V spletnem seminarju boste spoznali miofascialno sproščanje oziroma vadbo samo-sproščanja z vadbenimi valji, ki je učinkovita tehnika za zmanjševanje oziroma lajšanje napetosti v mišicah in njihovih fascijah. 

S stimulacijo fascije se doseže njeno hidracijo in tako izboljša obseg gibanja oziroma gibljivost, zmanjša bolečino v mišicah, izboljša okrevanje mišic in posledično izboljša telesno držo in izvedbo posameznih gibalnih vzorcev.

S spletnim seminarjem boste spoznali:

 • kaj je fascija in kako je sestavljena, 
 • kakšna je delitev fascij, 
 • kakšne so lastnosti posameznega tipa fascij, 
 • kakšni so učinki rednega treninga fascije,
 • kaj je vadba samo-sproščanja z vadbenimi valji, 
 • kako poteka in kdaj se jo vključi v vadbeni program ter
 • kako se pravilno izvajajo vaje samo-sprostitve z vadbenim valjem.
SEMINAR 9: Kontrola telesne teže (weight management)

V spletnem seminarju boste spoznali, da prekomerna telesna teža in predvsem debelost postaja ena izmed najhitreje razvijajočih se, nenalezljivih civilizacijskih bolezni sodobnega časa.

Želja po izgubi odvečne teže, predvsem maščobe, pa je razlog številka 1, zaradi katerega se danes 9/10 ljudi odloči za obisk vadbenega centra ali določene vadbe oziroma išče pomoč pri osebnem trenerju in prehranskem svetovalcu.

Čeprav se zdi proces uravnavanja telesne teže na prvi pogled enostaven, obstaja veliko dejavnikov zaradi katerih se v praksi izkaže za zelo kompleksnega.

V spletnem seminarju boste spoznali kakšne so strategije, ki bodo posamezniku pomagale pri vzdrževanju oziroma kontroli telesne teže.

SEMINAR 10: Prehranska dopolnila

V spletnem seminarju boste spoznali, da prehranska dopolnila spadajo v področje med zdravili in živili, opišemo pa jih kot izdelke v farmacevtskih oblikah za peroralno uporabo, ki ne presegajo za zdravila zakonsko določenih vsebnosti vitaminov, mineralov in mikroelementov ter vsebujejo tudi druge snovi, kot so koncentrirani izvlečki, aminokisline ali celo snovi, ki delujejo kot prekurzorji prenašalcev impulzov.

V spletnem seminarju boste spoznali, da so prehranska dopolnila vitamini, minerali, zelišča in rastline, aminokisline in druge snovi, ki dopolnjujejo dnevni vnos hranil, v obliki koncentratov, metabolitov, sestavin ali kombinacija vsega. Slednja niso nadomestilo za hrano pač pa dopolnilo v primeru primanjkljaja.

Prijava v afp spletno akademijo
Na voljo imate tri načine plačila. Enkratno plačilo (prihranite 142 €), plačilo na 6 obrokov (prihranite 52 €) ter plačilo na 12 obrokov.
Plačilo na 12 obrokov
Skupaj letna vrednost:
269€
oziroma 12 obrokov po 22,41 €/mesec
Dostop vključuje:
 • Pridobivanje in nadgrajevanje znanja kjerkoli in kadarkoli
 • Letni dostop do vseh objavljenih vsebin za nadaljne usposabljanje in nadgrajevanje znanja
 • Bazo znanja, ki omogoča strokovno in hitro reševanje izzivov v praksi s katerimi se bodo vaše stranke srečevale
 • Specializirane spletne seminarje na področju osebnega trenerstva in prehranskega svetovanja
Enkratno plačilo
Skupaj letna vrednost:
127€
Enkratno plačilo (prihranite 142 €)
Dostop vključuje:
 • Pridobivanje in nadgrajevanje znanja kjerkoli in kadarkoli
 • Letni dostop do vseh objavljenih vsebin za nadaljne usposabljanje in nadgrajevanje znanja
 • Bazo znanja, ki omogoča strokovno in hitro reševanje izzivov v praksi s katerimi se bodo vaše stranke srečevale
 • Specializirane spletne seminarje na področju osebnega trenerstva in prehranskega svetovanja
Plačilo na 6 obrokov
Skupaj letna vrednost:
217€
oziroma 6 obrokov po 36,16 €/mesec
Dostop vključuje:
 • Pridobivanje in nadgrajevanje znanja kjerkoli in kadarkoli
 • Letni dostop do vseh objavljenih vsebin za nadaljne usposabljanje in nadgrajevanje znanja
 • Bazo znanja, ki omogoča strokovno in hitro reševanje izzivov v praksi s katerimi se bodo vaše stranke srečevale
 • Specializirane spletne seminarje na področju osebnega trenerstva in prehranskega svetovanja
Plačilo na 12 obrokov
Skupaj letna vrednost:
269€
oziroma 12 obrokov po 22,41 €/mesec
Dostop vključuje:
 • Pridobivanje in nadgrajevanje znanja kjerkoli in kadarkoli
 • Letni dostop do vseh objavljenih vsebin za nadaljne usposabljanje in nadgrajevanje znanja
 • Bazo znanja, ki omogoča strokovno in hitro reševanje izzivov v praksi s katerimi se bodo vaše stranke srečevale
 • Specializirane spletne seminarje na področju osebnega trenerstva in prehranskega svetovanja
Enkratno plačilo
Skupaj letna vrednost:
127€
Enkratno plačilo (prihranite 142 €)
Dostop vključuje:
 • Pridobivanje in nadgrajevanje znanja kjerkoli in kadarkoli
 • Letni dostop do vseh objavljenih vsebin za nadaljne usposabljanje in nadgrajevanje znanja
 • Bazo znanja, ki omogoča strokovno in hitro reševanje izzivov v praksi s katerimi se bodo vaše stranke srečevale
 • Specializirane spletne seminarje na področju osebnega trenerstva in prehranskega svetovanja
Plačilo na 6 obrokov
Skupaj letna vrednost:
217€
oziroma 6 obrokov po 36,16 €/mesec
Dostop vključuje:
 • Pridobivanje in nadgrajevanje znanja kjerkoli in kadarkoli
 • Letni dostop do vseh objavljenih vsebin za nadaljne usposabljanje in nadgrajevanje znanja
 • Bazo znanja, ki omogoča strokovno in hitro reševanje izzivov v praksi s katerimi se bodo vaše stranke srečevale
 • Specializirane spletne seminarje na področju osebnega trenerstva in prehranskega svetovanja
© 2019 I AFP vse pravice pridržane I Splošni pogoji
Sledite nam na socialnih omrežjih
© 2019 I AFP vse pravice pridržane I Splošni pogoji